Nagels verlengen met tips of sjablonen?

Nagels verlengen met tips of sjablonen?

Je kunt acrylnagels plaatsen om je eigen nagels te verstevigen. Ook kun je ervoor kiezen om je nagels te verlengen. Het verlengen van acrylnagels kan op verschillende manieren, namelijk door middel van tips óf met sjablonen – meestal in de vorm van stickers.

Nagels verlengen met tips

Meestal worden acrylnagels verlengd met tips. Een tip is een ‘opzetstukje’ – een kunststof kunstnagel – die meestal aan het uiteinde van de natuurlijke nagel wordt bevestigd. Hiervoor wordt een speciale nagellijm gebruikt. Ter versteviging wordt een gel- of acryllaag aangebracht. Note: er zijn tegenwoordig ook tips die de volledige nagel bedekken. Bij tips denkt men vaak aan spierwitte nageluiteinden. Tips zijn echter ook in natuurlijke kleuren of bijvoorbeeld in het transparant verkrijgbaar.

Kun je je nagel verlengen met gellak?

Nagels verlengen met gellak is overigens niet mogelijk. Gellak is een dun en flexibel product dat niet stevig genoeg is. Je nagel verlengen met gellak is dus geen optie. Als je je nagels wilt verlengen, heb je dan ook altijd een sterk product nodig zoals builder gel, acrygel of acryl. Daar overheen kun je uiteraard gellak aanbrengen om je mooie verlengde nagels een kleur te geven.

Nagel verlengen met rubberbase

Een van de populairste producten is rubberbase. Dit is een flexibel product dat geschikt is voor dunne en flexibele nagels. Het kan ook als base onder een ander kunstproduct worden gebruikt. Verlengen met rubberbase is mogelijk, maar alleen met 1 of hooguit 2 mm, dus echt een minimale verlenging.

Voordelen nagelverlenging met tips

 • Tips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren of combineer met nail art; geef je acrylnagels in één handomdraai een nail art-look.
 • Tips zijn al voorgevormd. Kortom, het is een kwestie van plakken en een transparante acryllaag aanbrengen. Et voilà!
 • Erg handig voor beginnende nagelstylistes: creëer direct een mooie lijn op de nagel.

Nadelen nagelverlenging met tips

 • Tips kunnen alleen mooi worden aangebracht op korte nagels.
 • Acrylnagels mét tips worden iets dikker dan acrylnagels zonder tips.

Nagels verlengen met sjablonen

Naast tips kun je gebruikmaken van sjablonen. Een sjabloon is een (wegwerp)sticker die tijdelijk ónder het uiteinde van de natuurlijke nagel wordt geplaatst. Ook hier geldt: ter versteviging wordt er een laag acryl over de nagel én sticker aangebracht. Is het acryl uitgehard, dan worden de sjabloonstickers verwijderd.

Voordelen nagelverlenging met sjablonen

 • De kunstnagels worden direct in de gewenste lengte en vorm aangebracht; scheelt weer vijlwerk.
 • Met sjablonen kun je lange(re) nagels nóg langer maken. Dat kan met tips niet.
 • Breekt er een hoekje van de verlenging af? Geen probleem. Met een sjabloon is dit eenvoudig – en zelfs onzichtbaar – te repareren.

Nadelen nagelverlenging met sjablonen

 • Je dient zelf de vorm van de nagels te bepalen; voor beginners kan dit lastig(er) zijn.
 • Houd je van kleur of nail art, dit dien je naderhand aan te brengen.

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Wij helpen je graag.

Tips aanbrengen op acrylnagels: zo doe je dat

 1. Bepaal de kleur: naturel tips, transparant of misschien wel mét nail art. Daarna volgt misschien wel de belangrijkste stap: kies het juiste formaat (gebruik de tipknipper). Waarom is dit zo belangrijk? Als je niet de juiste maat tip gebruikt, dan loop je het risico dat de nagel breekt, loslaat of zelfs de natuurlijke nagel beschadigt. Dat wil je natuurlijk niet.
 2. Doel is dat de tip perfect aansluit op beide zijden van de nagel. De standaard tip zal (altijd) íets aangepast moeten worden. Door de dikte van de tip voorzichtig dunner te vijlen, geeft de kunstnagel voldoende flexibiliteit en wordt druk op de natuurlijke nagel voorkomen.
 3. Breng de tips aan. Na het aanbrengen en egaliseren van de tips, wordt ter versteviging acryl of gel aangebracht. Let op: alleen gellak biedt onvoldoende versteviging. Heb je nog nooit kunstnagels gehad, dan kan het in het begin wat onwennig aanvoelen, maar de tips mogen géén pijn doen!

Zo breng je een nagelsjabloon aan

 1. Plaats het sjabloon onder de vrije rand van de natuurlijke nagel. Plak vast. Let op: het juist plaatsen van het sjabloon is noodzakelijk. Er mag géén opening zitten tussen de natuurlijke nagel en je sjabloon. Oefening baart kunst! Als je eenmaal gewend bent aan sjablonen, dan zul je merken dat het sneller werkt dan verlengen met tips.
 2. Maak een dunne verlenging met het gewenste product: acryl of gel. Verwijder het sjabloon.
 3. Vijl de verlenging in de gewenste vorm. Bouw vervolgens de verlenging op, inclusief de bolling.

Conclusie: nagels verlengen met tips of sjablonen?

Sjablonen werken makkelijker én sneller. Professionele salons verkiezen sjablonen boven tips, maar uiteindelijk is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: