Chat met ons
Blog categorieën
Latest Comments
No comments
Blog search

Waarom wordt er actief houtskool gebruikt in beautyproducten?

Geplaatst op1 Jaar geleden
Love0

Het lijkt wel een nieuwe rage. Iedereen is ineens enthousiast over actieve houtskool. Van gezichtsverzorging tot shampoo en zelfs tandpasta, ieder merk heeft wel producten met houtskool erin. Hoe zit dat precies? Wat doet actieve houtskool nou eigenlijk en heeft het bijv. zin om een shampoo met houtskool te gebruiken?

Wat is actieve houtskool nou eigenlijk?

Als je een beetje op mij lijkt en je denkt aan scrubben met houtskool, dan zie je jezelf al in de badkamer met een restje houtskool van de bbq van afgelopen weekend. Voor alle duidelijkheid, dat moet je dus niet doen :-) Actieve houtskool is iets anders dan de standaard houtskool die je voor de bbq gebruikt.

Actieve houtskool wordt gemaakt van hout, door het te verhitten op hoge temperatuur, voor de laatste stap (die de houtskool actief maakt) de oxidatie. Actieve houtskool heeft een sponsachtige structuur, die in staat is om onzuiverheden te onttrekken waardoor het perfect geschikt is voor gebruik in beautyproducten.

Aangezien je waarschijnlijk niet dagelijks te vinden in de frisse gezonde berglucht, wordt je huid dagelijks blootgesteld aan luchtvervuiling die ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken en er onzuiverheden ontstaan. Daarom is het belangrijk om je huid en haar regelmatig wat TLC te geven en actieve houtskool kan daarbij helpen. 

VOORDELEN

Een vacuum voor onzuiverheden

Wat maakt actieve houtskool zo'n krachtig ingrediënt? Dat is de eigenschap om onzuiverheden uit je huid en haren te onttrekken? Vetten, vuiligheid en bacteriën worden naar het oppervlak getrokken en na het afspoelen heb je een schoon canvas dat klaar is om je huidverzorgingsproducten te absorberen.

Acne en een onzuivere huid

Antibacterieel? Check! Schimmelwerend? Check! Reinigen van poriën? Check! Exfoliator? Check! Actieve houtskool heeft diverse eigenschappen die werken tegen acne. Als je last hebt van een onzuivere huid of zelfs acne, kan actieve houtskool je helpen dit te bestrijden.

Haar.. Volume en veerkracht

Heb je soms ook van dat slappe, futloze haar? Helpt je shampoo om dat tegen te gaan? Zo niet, dan kan actieve houtskool je helpen. Ook bij een geirriteerde hoofdhoofd, vet haar of roos kan actieve houtskool helpen.

Hoe vaak moet ik producten met actieve houtskool gebruiken?

De absorberende kracht van actieve houtskool zorgt ervoor dat alles opzuigt wat niet gewenst is maar gebruik je het te vaak dan loop je het risico dat het ook de natuurlijke huidvetten verwijdert en dan wil je niet. Iedere huid heeft een andere behoefte dus het is lastig om aan te geven hoe vaak je actieve houtskool moet gebruiken. Begin met 1x per week en breidt uit indien nodig. En zorg ervoor dat je na het gebruik van het product met actieve houtskool, je je huid verzorgt met een goede moisturiser of een serum.

Verwante producten
Laat een reactie achter
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

Instellingen

Registreer je om je favorieten op te slaan.

Log in