• Vandaag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verstuurd
  • Verzending (NL) slechts € 4,50. Gratis verzending vanaf € 99
  • Beoordeeld met een 9,3 (+2300 Kiyoh-reviews)

7 Redenen waarom je gellak loslaat

HELP! MIJN GELLAK BLIJFT NIET ZITTEN!

7 Redenen waarom je gellak loslaat van je nagel

Het is je vast al eens overkomen...heb je net gellak aangebracht, bladdert alles er dezelfde dag nog af. Heel frustrerend!

Hartstikke irritant natuurlijk als je je nagels hebt gedaan en denkt dat je 2 weken mooie nagels hebt. Je hebt een hoop tijd gestoken in het uitkiezen van een kleur en het lakken van je nagels. En dan laat alles weer los.

Maar hoe komt het nou dat de gellak niet blijft zitten?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor dit kan gebeuren. Hieronder leggen we uit wat de 7 meest voorkomende redenen zijn voor het loslaten van je gellak.

1. Voorbereiding niet goed

Een bekend gezegde luidt: een goed begin is het halve werk. En dat is niet voor niets. Een goede voorbereiding is namelijk ontzettend belangrijk voor de hechting van je producten. Vijl eerst de nagels in vorm en gebruik een cuticle pusher om je nagelriemen voorzichtig naar achteren te duwen. Vervolgens kun je met een buffervijl de losse velletjes verwijderen. Als je dit niet doet, zal de gellak niet goed hechten en dus los gaan laten. Zorg er tenslotte voor dat je je nagels goed ontvet. Ontvetten doe je niet met een cleaner maar met een dehydrator. Bij een goede ontvetter, zoals een dehydrator, zie je dat de nagel een beetje wittig uitslaat als je ermee over de nagel wrijft. Dat is een teken dat de nagelplaat goed ontvet is.


2. Te dik lakken

Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden. Als de kleur in 1 dikkere laag wordt aangebracht, wordt de gellak niet door en door uitgehard   waardoor je het zgn. kaassouffle effect krijgt. De bovenkant is dan uitgehard maar daaronder is de gellak nog zacht. Zeker gellak met veel pigment is hier gevoelig voor, dit zijn bijvoorbeeld de hele donkere kleuren zoals zwart en donkergroen. Het te dik lakken en daardoor niet goed uitharden zorgt ervoor dat de gellak niet optimaal zal hechten en al snel weer afbladdert. Daarnaast is de kans ook nog aanwezig dat je op die manier een allergie opbouwt.

 

3. Niet nauwkeurig gelakt

Sowieso ziet het er natuurlijk veel mooier uit als de gellak niet in je nagelriemen zit. Maar ook voor de hechting is het belangrijk dat je de nagelriemen niet raakt. Zodra er nl. een beetje uitgroei ontstaat, zal de gellak rond de. nagelriem loslaten en ontstaat er lucht. De gellak zal daar gaan chippen en je loopt ook nog eens het risico dat een bacterie zich onder de gellak nestelt. Ook hier geldt dat de kans aanwezig is dat je een allergie kunt opbouwen als de gellak regelmatig op de nagelriem en/of huid belandt. 

 

4. Kwaliteit van de lamp

Vaak doen mensen heel lang met een nagellamp. En hoewel de lamp het waarschijnlijk ook na een jaar nog steeds doet, is het beter om je lamp na een jaar te vervangen. De kracht van de lamp zal dan namelijk afgenomen zijn waardoor producten niet meer zo goed uitharden als toen de lamp nog nieuw was. Hierdoor ontstaat hetzelfde probleem als bij het te dik lakken. De gellak is niet door en door uitgehard waardoor deze niet goed hecht en gaat loslaten.

5. Handen verkeerd geplaatst in de lamp

Soms plaatsen mensen hun hand niet goed in de lamp. Te ver in de lamp of juist niet ver genoeg waardoor het licht van de lampjes (diodes) niet de volledige nagel bereiken. Met name bij de nagels van de duim is dit een veel voorkomend probleem. Als de volledige hand in de lamp wordt gelegd, zal de duim altijd iets gekanteld liggen waardoor de zijkant niet goed uithardt. We raden dan ook altijd aan om de duim apart uit te harden en deze plat in de lamp te zeggen zodat het licht de volledige duim bereikt.

6. Ongeschikte lamp

Vroeger gebruikte men vooral UV lampen, daarna kwamen er LED lampen op de markt en tegenwoordig zie je vooral gecombineerde UV/LED lampen, Sommige producten, zoals bijvoorbeeld de Pure lijn (witte flesjes) van Victoria Vynn zijn niet geschikt voor de UV lamp. Deze moet je dus uitharden in een LED of gecombineerde UV/LED lamp. En ook al lijkt het soms of de lak goed is uitgehard, zal dat niet het geval zijn als je een ongeschikte lamp gebruikt. Kijk, met name als je een UV-lamp hebt, dus goed of het product geschikt is voor jouw lamp. Of beter nog, trakteer jezelf op een nieuwe UV/LED lamp. Vanaf 25 euro heb je al een nieuwe lamp met als bijkomend voordeel dat de uithardtijd aanzienlijk korter is. In een UV lamp duurt dat 2 minuten, in een UV/LED lamp 30 tot 60 seconden, afhankelijk van het gekozen product.

 

7. Nazorg niet goed

Het is natuurlijk altijd belangrijk om je nagels goed te verzorgen maar na het aanbrengen van gellak is het extra belangrijk. De nagel moet namelijk soepel blijven. Als de nagels niet goed verzorgd worden, zullen ze uitdrogen waardoor de kans op loslaten groter wordt. Houd de nagels dus soepel door minimaal 3x per dag een goede nagelriemolie te gebruiken. Gebruik je nagels niet als gereedschap, dus geen blikjes openmaken met je nagels en zorg ervoor dat ze niet in aanraking komen met agressieve schoonmaakmiddelen. Ga je poetsen? Draag dan altijd handschoenen om je nagels en je manicure te beschermen.

 

Laat bij jou je gellak vaak of snel los? Loop dan bovenstaande stappen eens na om te kijken of een van de 7 redenen op jou van toepassing is. Wat natuurlijk ook nog kan is dat je natuurlijke nagels extreem dun zijn waardoor er bijvoorbeeld sneller een stukje afspringt. In dat geval zou een flexibele (rubber)base de oplossing kunnen zijn. Of je verwent je nagels eerst met de startkit van Trind.

Wil je graag leren hoe je op de juiste manier gellak moet aanbrengen? Kijk dan eens bij onze opleidingen. We plannen regelmatig workshops voor zowel beginners als gevorderden.

Succes!!