• Vandaag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verstuurd
  • Verzending (NL) slechts € 4,50. Gratis verzending vanaf € 99
  • Beoordeeld met een 9,3 (+2300 Kiyoh-reviews)

Hoe moet je gellak aanbrengen?

GELLAK AANBRENGEN

 

Bij het aanbrengen van gellak zijn een aantal zaken heel belangrijk als je lang plezier van je gellak wilt hebben. Het is niet heel ingewikkeld maar als je niet de juiste stappen neemt, gaat je gellak al snel chippen of zelfs loslaten.

Als je onderstaande instructies stap voor stap opvolgt, zou het moeten lukken. En vergeet niet, oefening baart kunst! De producten die we in dit stappenplan gebruiken zijn van Victoria Vynn en zijn verkrijgbaar in onze webshop. Als je op de naam van een product klikt, opent er een nieuw scherm met het betreffende product zodat je het gelijk kunt aanschaffen. Je kunt dezelfde stappen ook volgen met een van onze andere merken zoals bijv. Pretty Polish of Makear en Molly Lac.

Stap 1. De voorbereiding

Dit is gelijk de allerbelangrijkste stap. Als je voorbereiding niet goed is, is de kans groot dat je gellak weer los zal laten. Begin met een cuticle remover om je nagelriemen wat zachter te maken. Duw je nagelriemen voorzichtig naar achteren met een cuticle pusher. Op de nagelplaat blijven nu wat dode huidcellen achter. Die kun je verwijderen met een bufferblok Ga hierbij heel voorzichtig te werk, anders kun je de natuurlijke nagel beschadigen. Oefen niet te veel druk uit, laat de buffer zijn werk doen. Gebruik ook geen nagelvijl, die zijn meestal veel te grof.

Met een 180/240 vijl  vijl je vervolgens je nagels in de gewenste vorm. Gebruik een manicure brush om het vijlstof te verwijderen.

De volgende stap is het ontvetten van de nagels. Doe dit niet met een cleaner. De meeste cleaners zijn op alcoholbasis en dat ontvet onvoldoende voor een goede hechting. De dehydrator van Victoria Vynn is een goede ontvetter en zorgt voor een betere hechting. Doe een klein beetje van de dehydrator op een celstofdepper en wrijf hiermee goed over de nagels. Let erop dat je hierbij de huid niet raakt. Dit geldt overigens voor alle producten die je gebruikt, probeer contact met de huid te vermijden om te voorkomen dat je een contactallergie opbouwt. 

Na het ontvetten breng je tot slot een dun laagje Tape Bond aan. De Tape Bond hoeft niet in de lamp, laat deze ca. 30 seconden drogen aan de lucht. De Tape Bond werkt als een soort dubbelzijdig plakband. Het hecht aan de nagel en zorgt voor een goede plaklaag voor de volgende stap.

Stap 2. Het aanbrengen van de gellak.

Je begint altijd met een basecoat. Er zijn 2 verschillende mogelijkheden. 

Als je normale sterke nagels hebt, is een standaard basecoat voldoende. Breng een dun laagje aan op iedere nagel en let hierbij op dat je de huid of de nagelriemen niet raakt. Afhankelijk van de lamp die je hebt, laat je de basecoat 30 tot 60 seconden uitharden. In een 48W UV/LED lamp is 30 seconden voldoende. 

Als je broze, kwetsbare of dunne nagels hebt, kun je beter voor een rubberbase. Deze basecoat is wat dikker dan een normale basecoat. De belangrijkste eigenschap van een rubberbase is dat deze wat flexibeler is. De rubberbase van Victoria Vynn is de MegaBase. Je kunt ook kiezen voor gekleurde rubberbase, dat is een basecoat en kleur in 1. Hiervan hebben we bijvoorbeeld van Makear een ruime collectie.

De volgende stap is het aanbrengen van de kleur. Voor het mooiste resultaat kun je bij iedere nagel voor het lakken van de kleur, eerst nog een keer de nagelriemen voorzichtig naar achteren duwen.  Breng ook van de kleur een dun laagje aan. Let erop dat je niet te dik werkt, beter een extra dun laagje dan een te dikke laag in 1x. Ook nu weer goed opletten dat je de huid en de nagelriemen niet raakt. Laat ieder laagje 30 seconden uitharden in de lamp. 

Let op: soms zien we dat mensen de plaklaag verwijderen van de kleur. Dat is absoluut niet de bedoeling. De plaklaag zorgt voor een goede hechting van de volgende laag. Deze moet je dus zeker niet verwijderen.

Stap 3. De afwerking

Tot slot de leukste stap, de afwerking. Je kunt kiezen voor een glanzende of een matte afwerking. De makkelijkste (en fijnste) topcoat is de No Wipe Perfect Gloss top van Makear. Ook de Unblue van Victoria Vynn blijft mooi glanzen. Het fijne van deze topcoat is dat hij geen plaklaag heeft. Als je de topcoat hebt uitgehard, ben je dus direct klaar. Deze topcoat blijft ook lang een mooie glans houden, zonder kleine krasjes.

Let op: Laat de topcoat een paar minuten afkoelen nadat hij uit de lamp komt voordat je gaat smeren met handencreme of nagelriemolie. Als je dit aanbrengt als de lak nog niet is afgekoeld, kan de toplaag dof worden.

Wil je liever een matte afwerking, dan kan dat natuurlijk ook. Kies hiervoor de  No Wipe Perfect Matt van Makear of de No Wipe Matt Top van Victoria Vynn. Ook dit is een topcoat zonder plaklaag.

Stap 4. Genieten!

Als je alle stappen goed hebt gevolg, heb je minimaal 14 dagen plezier van je gellak. Zorg goed voor je nagels. Gebruik minimaal 3x per dag een goede nagelriemolie. Masseer de nagelriemolie goed in, vooral bij je nagelriemen. Dit is heel belangrijk voor het behoud van je manicure en je nagels worden er ook nog eens heel blij van. O, en zelf word je er ook vast blij van, de olie ruikt heerlijk!

Mocht je toch tegen problemen aanlopen, mag je altijd contact met ons opnemen. We organiseren ook regelmatig een basis workshop gellak om het nog beter onder de knie te krijgen.