• Vandaag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verstuurd
  • Gratis verzending vanaf € 75,- in Nederland en België
  • Beoordeeld met een 9,6 (+2100 Kiyoh-reviews)

Nagels verlengen met tips of sjablonen?

 

Er zijn verschillende manieren om nagels te verlengen, de meest bekende zijn tips en sjablonen. Maar wat zijn tips en sjablonen en hoe werken ze nou precies? En wat is beter...tips of sjablonen?

We proberen het zo duidelijk mogelijk uit te leggen zodat je zelf kunt bepalen wat de beste keuze is voor jou.

Tips en sjablonen. Wat is het verschil? 

Tips

Een tip is eigenlijk een kunstnagel, gemaakt van kunststof. Deze  tips worden met nagellijm ongeveer halverwege op de nagel geplakt en daarna wordt er gel of acryl overheen aangebracht voor de stevigheid. Er zijn tegenwoordig ook tips die de volledige nagel bedekken.

Hoe gebruik je tips?

1. Bepaal eerst of je transparante of bijvoorbeeld naturel tips wilt gebruiken. Daarna volgt de belangrijkste stap, het kiezen van de juiste maat. Als je niet de juiste maat tip gebruikt, loop je het risico dat de nagel breekt of loslaat en in het ergste geval zelfs de natuurlijke nagel beschadigt. 

 2. Een goede nagelstyliste zal ervoor zorgen dat de tips perfect aansluiten op beide zijden van de nagel. Vaak zal de standaard tip nog iets aaangepast moeten worden om perfect aan te sluiten. Vervolgens moet de dikte van de tip voorzichtig dunner gevijld moeten worden om de kunstnagel voldoende flexibiliteit te geven en voorkomt druk op de natuurlijke nagel.

3. Aanbrengen nagelproduct. Na het aanbrengen en egaliseren van de tip, wordt de versteviging aangebracht met gel, acryl of acrygel. Let op: het is niet mogelijk om alleen met gellak te verstevigen. Als je nog nooit kunstnagels hebt gehad, kan het in het begin wat onwennig voelen maar het mag geen pijn doen. 

 

Sjablonen

Sjablonen zijn stevige (wegwerp)stickers die een soort tijdelijke fundering vormt om de nagel op te bouwen. Na het maken van de verlenging verwijer je het sjabloon weer. Sjablonen zijn meestal van stevig papier of plastic gemaakt en zijn er in verschillende modellen.

 

Hoe gebruik je sjablonen? 

1. Het sjabloon wordt onder de vrije rand van de natuurlijke nagel geplaatst en vervolgens vastgeplakt.  Het juist plaatsen van het sjabloon is het meest lastige, er mag geen opening zitten tussen de natuurlijke nagel en je sjabloon. Het vergt wat oefening maar als je eenmaal gewend bent aan sjablonen, werkt het sneller dan verengen met tips.

2. Maak een dunne verlenging met het gewenste product (gel, acryl of acrygel) en verwijder daarna het sjabloon. 

3. Vijl voorzichtig de verlenging in vorm en bouw daarna de verlenging op, inclusief de bolling.

 

Sjablonen zijn dus makkelijker en sneller. De meeste professionele salons werken om die reden dan ook liever met sjablonen dan met tips maar uiteindelijk is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.