Allergische reacties op HEMA: blijf veilig met HEMA-vrije gellakken

Allergische reacties op HEMA: blijf veilig met HEMA-vrije gellakken

Ik ben allergisch voor HEMA. En nu?

Kan ik nu nooit meer gellak gebruiken? Omdat gellak steeds populairder wordt, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de mogelijke risico's die aan bepaalde ingrediënten zijn verbonden. Een veelvoorkomende boosdoener bij allergische reacties is een verbinding genaamd HEMA (2-Hydroxyethylmethacrylaat). In deze blogpost onderzoeken we de oorzaken en symptomen van allergische reacties op HEMA en introduceren we HEMA-vrije alternatieven voor gellak. We geven ook enkele essentiële tips voor het veilig en hygiënisch aanbrengen van nagels.

Allergische reacties op HEMA begrijpen

HEMA is een sleutelcomponent in veel gellakformules en draagt bij aan hun duurzame en langdurige eigenschappen. Sommige personen kunnen echter een allergische reactie op HEMA ontwikkelen, wat resulteert in roodheid, jeuk, zwelling of zelfs pijnlijke blaren rond de nagels. Deze symptomen treden meestal op binnen 24 tot 48 uur na blootstelling aan HEMA. Als je eenmaal een allergie voor HEMA hebt ontwikkeld, gaat deze nooit meer over. Dit kan vervelende gevolgen hebben want in bijv. vullingen en protheses zit ook HEMA. Ga dus vooral niet experimenteren met allerlei merken omdat een vriendin geen last heeft maar laat je testen door een dermatoloog zodat je exact weet of je inderdaad allergisch bent voor HEMA of misschien zelfs ook nog voor andere stoffen.

Het belang van HEMA-vrije producten

Gelukkig hebben de ontwikkelingen in de beautyindustrie geleid tot de ontwikkeling van HEMA-vrije gellakken. Deze producten zijn speciaal geformuleerd om HEMA uit te sluiten, waardoor ze geschikt zijn voor personen met gevoeligheden of allergieën. Door te kiezen voor HEMA-vrije opties geniet je van prachtige gelmanicures zonder risico op allergische reacties. Toen wij ons merk By Djess ontwikkelden, wilden we producten van uitstekende kwaliteit die ook nog eens veilig zijn om te gebruiken en natuurlijk vegan & cruelty free zijn.

Hoe werken HEMA-vrije gellakken?

HEMA-vrije gellakken zijn ontworpen om dezelfde hoogwaardige resultaten te bieden als traditionele gellakken, terwijl het risico op bijwerkingen wordt geminimaliseerd. Deze formules maken gebruik van alternatieve ingrediënten die vergelijkbare duurzaamheid en glans bieden. Enkele veelvoorkomende alternatieven voor HEMA zijn:

Foto-initiatoren

HEMA-vrije gellakken bevatten vaak alternatieve foto-initiatoren zoals benzoëmethylether of benzoë-ethylether. Door deze verbindingen kan de gel uitharden bij blootstelling aan UV- of LED-licht, wat zorgt voor een langdurige finish.

Acrylaten

Op acrylaat gebaseerde monomeren, zoals ethylmethacrylaat (EMA), worden vaak gebruikt als vervangers voor HEMA. EMA zorgt voor een goede hechting en flexibiliteit van de gellak en vermindert tegelijkertijd het risico op allergische reacties. De gellak van ons merk By Djess gebruikt EMA als vervanging voor HEMA.

Veilige en hygiënische nageltoepassing

Afgezien van het gebruik van HEMA-vrije gellakken, is het cruciaal om tijdens het aanbrengen van de nagels veilige en hygiënische praktijken te handhaven. Hier zijn enkele essentiële tips om te volgen:

Patch-test

Voordat u een nieuw gellakproduct gebruikt, voert u een patch-test uit op een klein deel van de huid om te controleren op mogelijke allergieën of gevoeligheden. En zorg ervoor dat de gellak of gel bij het aanbrengen op de nagel niet op de huid of in de nagelriemen loopt.

Ventilatie

Zorg voor goede ventilatie in uw werkruimte om blootstelling aan dampen en geuren te minimaliseren. Gebruik een goede stofafzuiger. 

Hygiëne

Zorg voor schoon en ontsmet gereedschap, inclusief penselen, vijlen en UV-/LED-lampen. Desinfecteer uw apparatuur regelmatig om de verspreiding van bacteriën of schimmels te voorkomen. Gebruik een goede stofafzuiger en draag altijd handschoenen.

Juiste verwijdering

Bij het verwijderen van gellak, vermijd het plukken of afpellen, omdat dit de natuurlijke nagel kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een remover op basis van aceton en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op.

Hydrateren

Verzorg uw nagels en nagelriemen regelmatig met een goede nagelriemolie om uitdroging te voorkomen en een gezonde nagelgroei te bevorderen.

Conclusie

Allergische reacties op HEMA in gellakken kunnen een reden tot bezorgdheid zijn, maar met de beschikbaarheid van HEMA-vrije alternatieven kunt u genieten van mooie, langdurige manicures zonder het risico op ongunstige huidreacties. Vergeet niet om tijdens het aanbrengen van de nagels prioriteit te geven aan veilige en hygiënische praktijken om de algehele gezondheid en het welzijn van uw nagels te garanderen. Door op de hoogte te blijven en HEMA-vrije gellakken te gebruiken, kun je zelfverzekerd pronken met prachtige nagels en allergieën op afstand houden.

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: