De ultieme gids voor perfecte gellak nagels thuis

De ultieme gids voor perfecte gellak nagels thuis

Ben je het zat om een fortuin uit te geven in de nagelsalon voor perfecte gellak nagels? Dan heb je geluk, want met wat oefening en de juiste middelen kun je zelf thuis ook gelnagels maken. In deze ultieme gids leiden we je stap voor stap door het proces om thuis perfecte nagels te maken. Van het voorbereiden van je nagels tot het kiezen van de juiste producten en technieken, we hebben alles voor je op een rijtje gezet. Bovendien delen we een aantal insidertips en -trucs om ervoor te zorgen dat je nagels er elke keer weer onberispelijk uitzien. Dus of je nu een hobbyist bent of gewoon wat geld wilt besparen, deze gids helpt je om elke keer weer de perfecte gelnagels te krijgen. Bereid je voor op de mooiste nagels met deze ultieme gids voor perfecte gellak nagels thuis.

Introductie tot gellak

Gel nagels zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun duurzaamheid en glans. In tegenstelling tot traditionele nagellak, is gellak of gel polish gemaakt van een speciale formule die uithardt onder UV-licht. Dit zorgt voor een langdurige, chip-vrije afwerking die wekenlang kan blijven zitten. Bovendien zijn gel nagels ook gemakkelijk te verwijderen zonder de natuurlijke nagel te beschadigen.

Voordelen van gellak nagels thuis

Het krijgen van een gellak manicure in de nagelsalon kan duur zijn, vooral als je het elke paar weken moet laten bijwerken. Door thuis gellak aan te brengen, kan je honderden euro's besparen op bezoekjes aan de nagelsalon. Bovendien kun je het op elk moment van de dag of nacht aanbrengen zonder een afspraak te maken. Zelf gellak aanbrengen is ook handig als je geen zin of tijd hebt om naar de nagelsalon te gaan of als je liever niet in de wachtkamer zit.

Tools en benodigdheden voor gellak nagels thuis

Om perfecte gellak nagels thuis te krijgen, heb je de juiste benodigdheden nodig. Hier is een lijst met tools en benodigdheden die je nodig hebt:

 • UV-/LED lamp: dit is nodig om de gel nagellak uit te harden.
 • Gel nagellak: kies een kwalitatieve gel nagellak in de kleur die je wilt. We hebben verschillende merken en kleuren om uit te kiezen, dus kies er een die aan jouw behoeften voldoet.
 • Base- en top coat: voor een goede hechting is een base coat belangrijk. Met de top coat werk je de gellak manicure af.
 • Nagelvijl: gebruik een nagelvijl om je nagels in de gewenste vorm te vijlen.
 • Nagelriemolie: gebruik een nagelriemolie om je nagelriemen te hydrateren en te voorkomen dat ze uitdrogen.
 • Nagelbuffer: gebruik een nagelbuffer om de glans van de oppervlakte van je nagels te verwijderen voordat je de gel nagellak aanbrengt.
 • Dehydrator: gebruik een dehydrator om je nagels te ontvetten voordat je de gel nagellak aanbrengt.

Voorbereiden van je nagels voor het aanbrengen van gellak

Voordat je begint met het aanbrengen van gel nagellak, is het belangrijk om je nagels goed voor te bereiden. Hier zijn enkele stappen die je moet volgen om je nagels voor te bereiden:

 1. Verwijder oude nagellak met nagellakremover.
 2. Vijl je nagels in de gewenste vorm.
 3. Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje.
 4. Gebruik een nagelbuffer om de glans van de oppervlakte van je nagels te verwijderen.
 5. Ontvet je nagels met dehydrator.

Gel nagellak aanbrengen

Nu je nagels goed zijn voorbereid, is het tijd om de gel nagellak aan te brengen. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Breng een dunne laag base coat aan op je nagels en hard deze 30 seconden uit onder de UV/LED-lamp.
 2. Breng een dunne laag gel nagellak kleur aan en hard deze 30 seconden uit onder de UV/LED-lamp.
 3. Herhaal stap 2 tot je de gewenste dekking hebt bereikt. Normaal gesproken zijn 2 dunne laagjes voldoende.
 4. Breng een dunne laag top coat aan en hard deze 60 seconden uit onder de UV/LED-lamp.

Gellak nagels uitharden

Het uitharden van de gel nagellak is een belangrijk onderdeel van het proces. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je gel nagels goed worden uitgehard:

 • Zorg ervoor dat je de gel nagellak in dunne lagen aanbrengt om ervoor te zorgen dat deze gelijkmatig uithardt. Je kunt beter 3 dunne laagjes aanbrengen dan 2 dikkere lagen.
 • Gebruik de timer om ervoor te zorgen dat je de gel nagellak lang genoeg uithardt onder de UV/LED-lamp.
 • Zorg ervoor dat je het flesje gellak niet te dicht bij de UV/LED-lamp houdt om te voorkomen dat de gellak in het flesje uithardt.  

Gellak nagels onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je gellak nagels er lang mooi blijven uitzien, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van je gel nagels:

 • Breng dagelijks nagelriemolie aan op je nagelriemen om je nagels en nagelriemen gehydrateerd te houden.
 • Gebruik altijd handschoenen bij het schoonmaken of bij het werken met chemicaliën om je nagels te beschermen.
 • Vermijd nagelbijten om te voorkomen dat je de gel nagellak beschadigt.

Gellak nagels thuis verwijderen

Als je je gellak wilt verwijderen, kan je dit ook gemakkelijk thuis doen. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Vijl de topcoat van je nagels af met een nagelvijl.
 2. Week een wattenschijfje in aceton of gel nagellak remover en plaats deze op je nagels.
 3. Wikkel aluminiumfolie om je nagels om het wattenschijfje op zijn plaats te houden. Je kunt ook de kant en klare foliewraps gebruiken.
 4. Laat de wattenschijfjes en aluminiumfolie 10-15 minuten zitten.
 5. Verwijder de aluminiumfolie en wattenschijfjes en schraap de gel nagellak voorzichtig weg met een bokkenpootje.

Tips voor perfecte gellak nagels

Hier zijn enkele insider tips om ervoor te zorgen dat je gel laknagels er elke keer foutloos uitzien:

 • Breng de gel nagellak in dunne lagen aan om te voorkomen dat de nagellak gaat bobbelen of afbladdert. Als je te dik lakt, zal de onderste deel van de laag niet volledig uitharden en gaan bubbelen. Ook loop je op die manier een groter risico om een allergie voor acrylaten op te bouwen.
 • Gebruik een nagelvijl om de nagelriemen te vormen voordat je de gel nagellak aanbrengt.
 • Houd het kwastje van de gel nagellak schoon en vrij van stof om ervoor te zorgen dat de gellak gelijkmatig wordt aangebracht, zonder oneffenheden.
 • Gebruik een speciaal linerpenseel om langs de nagelriem te lakken. Zo loop je niet het risico dat de gellak in de nagelriem belandt.

Veelgemaakte fouten om te vermijden

Hier zijn enkele veelgemaakte fouten bij het aanbrengen van gel nagellak en hoe je deze kan vermijden:

 • Het niet goed voorbereiden van de nagels voordat je de gel nagellak aanbrengt. Zorg ervoor dat je de stappen voor het voorbereiden van de nagels volgt voordat je begint. De voorbereiding is ontzettend belangrijk omdat deze zorgt voor een optimale hechting.
 • Het aanbrengen van te dikke lagen gel nagellak. Breng de gel nagellak in dunne lagen aan om te voorkomen dat de nagellak gaat bobbelen of afbladdert.
 • Het niet goed uitharden van de gel nagellak onder de UV/LED-lamp. Zorg ervoor dat je de gel nagellak lang genoeg uithardt onder de UV/LED-lamp om ervoor te zorgen dat deze goed uithardt. We adviseren je om de gellak op je duimen apart uit te harden zodat je de duimen goed plat in de lamp kunt leggen en het UV-licht overal goed bij kan komen.

Aanbevolen gellak merken en producten

Er zijn veel merken en producten op de markt voor gel nagellak. Alle producten in onze webshop zijn van goede kwaliteit. Voor we een merk toevoegen aan ons assortiment testen we het eerst uitgebreid zodat we zeker weten dat de kwaliteit goed genoeg is en wij achter het merk kunnen staan.

Onze belangrijkste merken zijn:

 • By Djess
 • Victoria Vynn
 • Ocho Nails

Conclusie

Nu je weet hoe je perfecte gellak nagels thuis kan krijgen, kan je op elk moment van de dag of nacht mooie nagels hebben. Het belangrijkste is om de juiste tools en benodigdheden te hebben, je nagels goed voor te bereiden en de gel nagellak in dunne lagen aan te brengen. Met een beetje oefening en geduld kan je salon-perfecte gel nagels krijgen zonder een fortuin uit te geven bij de nagelsalon.

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: