De voordelen van overschakelen op HEMA-vrije gelpolish

De voordelen van overschakelen op HEMA-vrije gelpolish

Ben je de schadelijke effecten van traditionele gellak zat of heb je ooit allergische reacties of huidirritaties gehad na het aanbrengen van gellak? Laat je dan doorverwijzen naar een dermatoloog voor een allergietest. Blijk je allergisch te zijn voor HEMA? Dan is het tijd om over te stappen op Hema-vrije gelpolish. Dit nieuwe type gellak is vrij van chemicaliën zoals Hema (2-hydroxyethylmethacrylaat), dat vaak voorkomt in traditionele gellak en o.a. huid- en oogirritaties kan veroorzaken. Hema-vrije gelpolish beschermt niet alleen je nagels, maar zorgt ook voor een langdurige en glanzende afwerking. Het is perfect voor mensen die gezonde en mooie nagels willen zonder hun gezondheid op het spel te zetten. In dit artikel bespreken we de voordelen van het overstappen op Hema-vrije gelpolish en waarom het een uitstekende keuze is voor je volgende manicure. Dus, laten we erin duiken en de wonderen van Hema-vrije gelpolish ontdekken!

Inleiding tot Hema-vrije gellak

Traditionele gellak bevat vaak HEMA. Deze stof wordt gebruikt als bindmiddel voor de kleurstoffen en om de gellak goed aan de nagel te laten hechten. Helaas kan HEMA bij onzorgvuldig en onjuist gebruik van de gellak huid- en oogirritaties veroorzaken en allergische reacties op de huid veroorzaken. Dit kan leiden tot roodheid, zwelling, jeuk en zelfs blaren op de huid. Gelukkig is er nu een alternatief voor traditionele gellak: HEMA-vrije gellak.

Begrip van Hema en de mogelijke gevaren

ema, ook bekend als 2-hydroxyethyl methacrylaat, is een chemische stof die vaak wordt gebruikt in nagellak als bindmiddel voor de kleurstoffen en om de nagellak aan de nagel te laten hechten. Het is een acrylaat die vaak wordt geassocieerd met huidirritatie en allergische reacties. In feite is het een van de meest voorkomende allergenen in nagellak en kan het leiden tot contactdermatitis, een ontsteking van de huid die wordt veroorzaakt door contact met een irriterende stof. Dit kan leiden tot symptomen zoals jeuk, roodheid, zwelling en blaren op de huid.

Voordelen van HEMA-vrije gel nagellak

Het belangrijkste voordeel van HEMA-vrije gellak is natuurlijk dat het vrij is van HEMA. Dit betekent dat je minder kans hebt op huidirritatie en allergische reacties, waardoor het een betere keuze is voor mensen die gevoelig zijn voor deze stoffen. Bovendien zorgt HEMA-vrije gellak voor een langdurige en glanzende afwerking, die langer meegaat dan traditionele nagellak. Dit betekent dat je minder vaak je nagels hoeft te lakken en dat je nagels er langer mooi uitzien.

Een ander voordeel van HEMA-vrije gel nagellak is dat het gemakkelijk aan te brengen is. Het heeft een wat dikkere consistentie die zich gelijkmatig over de nagel verspreidt, waardoor het gemakkelijk is om een ​​mooie en gelijkmatige afwerking te krijgen. Bovendien droogt het snel onder UV-licht, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het drogen van je nagels.

Hoe HEMA-vrije gellak te herkennen

HEMA-vrije gellak is gemakkelijk te herkennen aan het label op het flesje. Veel merken geven specifiek aan op de verpakking dat hun gellak vrij is van HEMA en andere schadelijke chemicaliën. Als je niet zeker weet of een bepaalde gellak HEMA-vrij is, kun je het beste de ingrediëntenlijst controleren. HEMA-vrije gellak bevat immers geen HEMA of andere schadelijke chemicaliën.

Top HEMA-vrije gellak merken

Er zijn steeds merken die HEMA-vrije nagelproducten aanbieden, zoals Molly Lac. Vaak hebben zij echter een beperkt HEMA-vrij assortiment. Het merk By Djess is echter 100% HEMA-vrij. By Djess biedt ook een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte gellak te vinden die bij je past.

Hoe HEMA-vrije gellak aanbrengen en verwijderen

HEMA-vrije gellak is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen met de juiste tools en technieken. Om HEMA-vrije gellak aan te brengen, moet je eerst je nagels schoonmaken en voorbereiden. Vervolgens breng je een (HEMA-vrije) base coat aan om je nagels te beschermen en de gellak beter te laten hechten. Breng vervolgens twee dunne laagjes HEMA-vrije gellak aan en laat elke laag uitharden onder de UV/LED lamp. Breng ten slotte een (uiteraard ook HEMA-vrije) top coat aan om je nagels te beschermen en te zorgen voor een glanzende afwerking.

Zorg er te allen tijde voor dat de producten niet in aanraking komen met de huid en draag altijd nitrile handschoenen tijdens het verwerken van nagelproducten. Zorg ook voor een goede stofafzuiging.

Om HEMA-vrije gellak te verwijderen, moet je eerst de bovenste laag van de nagellak openvijlen met een nagelvijl. Vervolgens moet je een nail wrap aanbrengen op elke nagel en deze stevig om de nagel wikkelen. Laat de wraps ongeveer 10-15 minuten zitten en verwijder ze vervolgens voorzichtig. De gellak zou er nu gemakkelijk moeten afkomen.

Onderhoud gezonde nagels met HEMA-vrije gellak

Om je nagels gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig je nagels te verzorgen en te hydrateren. Gebruik regelmatig nagelriemolie om je nagels en nagelriemen te hydrateren, en vijl je nagels regelmatig om ze glad en sterk te houden.

Veelgestelde vragen over Hema-vrije gel nagellak

  • Is HEMA-vrije gel nagellak duurder dan traditionele nagellak

HEMA-vrije gellak kan iets duurder zijn dan traditionele gellak, maar het is de investering waard als je gezonde en mooie nagels wilt.

  • Kan HEMA-vrije gel nagellak leiden tot allergische reacties?

Met HEMA-vrije gellak is het minder waarschijnlijk dat het allergische reacties zal veroorzaken dan traditionele gellak, maar het is niet volledig allergievrij. Ten eerste is het belangrijk dat je het op de juiste manier verwerkt (geen huidcontact en nitrile handschoenen dragen) maar het kan natuurlijk ook dat je allergisch reageert op een van de andere stoffen in de gellak. Laat je daarom altijd eerst testen bij een dermatoloog. Je gezondheid is te kostbaar om mee te experimenteren.

  • Kan ik HEMA-vrije gellak thuis aanbrengen?

Ja, HEMA-vrije gellak kan thuis worden aangebracht met de juiste tools en technieken. En natuurlijk de hiervoor beschreven aandachtspunten voor het verwerken van gellak. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking volgt en de gellak volgens de instructies uithardt. Te kort uitharden kan schadelijk zijn maar te lang uitharden is ook niet goed.

Conclusie: overschakelen op HEMA-vrije gellak

HEMA-vrije gellak is een ggoed alternatief voor traditionele gellak, omdat het minder waarschijnlijk allergische reacties veroorzaakt. Het biedt ook een langdurige en glanzende afwerking, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen die mooie en gezonde nagels willen. Door over te stappen op HEMA-vrije gel nagellak, kun je genieten van prachtige nagels zonder je gezondheid op het spel te zetten. En nog een bijkomend voordeel: een groot deel van de gellak van By Djess ruikt ook nog eens heerlijk! Geen chemische lucht maar een wat zoetige geur. Mooi meegenomen toch?

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: