Het effect van een goede nagelvijl

Het effect van een goede nagelvijl

Om mooie, sterke en gezonde nagels te krijgen, is het beter om je nagels te vijlen.

Nagelopbouw

De nagel, oftewel nagelplaat, bestaat uit drie lagen. De bovenste laag is de hoornlaag en heeft een beschermende functie. Deze laag is erg kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Bij uitdroging kunnen de nagels gaan splijten. De bovenste laag laat los.

De tweede laag is de keratine laag. Deze laag neemt alle voedingsstoffen op en houdt vocht én vet vast. De derde laag is de bevestigingslaag, die ervoor zorgt dat de nagel goed vast blijft zitten aan het nagelbed. 

Vijlen vs. knippen

Omdat een nagelplaat bestaat uit drie lagen, is het belangrijk dat de nagelplaten vooral gesloten blijven. Zo kan er geen lucht en vuil binnendringen. Door de nagels te knippen creëer je lucht tussen de nagelplaten en heeft vuil de kans om ‘binnen te dringen’. Vijl je nagels dus met een goede vijl.

Conclusie

Of je nu houdt van korte óf lange nagels, om ze sterk en gezond te houden is het belangrijk dat je ze goed onderhoudt! Daar heb je wel het juiste materiaal voor nodig. Een goede nagelvijl is een onmiskenbaar product voor de verzorging van je nagels. Gebruik altijd een nagelvijl met een fijne structuur. Deze sluit de drie nagelplaten goed af, waardoor het splijten van nagels wordt voorkomen.

Grit, ofwel grofheid

Wij bieden diverse soorten vijlen te koop aan. Houd rekening met het soort grit, de grofheid, van de vijl. Dit getal geeft het aantal korrels aan, dat bepalend is voor de grofheid van de vijl. Voor nagels wordt 180 grit beschouwd als het minimum dat acceptabel is voor natuurlijke nagels. Gebruik voor natuurlijke nagels dus nóóit een grit lager dan 180. Deze vijlen zijn te grof. Voor zwakke nagels is er de superfijne 240 grit vijl.

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: