Is gellak echt slecht voor je nagels?

Is gellak echt slecht voor je nagels?

Jij hebt vast ook een vriendin, collega of kennis die zegt dat je beter geen gellak kunt gebruiken omdat het zo slecht is voor je nagels. Herkenbaar toch? En misschien denk jij zelf ook nog dat het waar is.

Gellak testen

Vanaf het allereerste moment was ik verkocht. Het droogt niet terwijl je aan het lakken bent, dus je kunt de tijd nemen om netjes te lakken. (Het was wel even wennen dat je echt heel dun moet lakken trouwens). Maar de allergrootste voordelen waren natuurlijk dat ik niet meer hoefde te wachten tot mijn nagellak droog was en dat het zeker 2 tot 3 weken mooi bleef. 

Omdat ik begin nog te dik lakte en af toe wat knoeide in mijn nagelriemen, bleef het niet goed zitten en er kwam lucht onder. En wat deed ik? Juist, wat iedereen doet...pulken. Ik trok de gellak van mijn nagels af. Achteraf heel stom natuurlijk, want dat is echt slecht voor je nagels, je trekt namelijk altijd een paar laagjes van de nagelplaat mee. En als je dat iedere paar weken op die manier doet, worden je nagels inderdaad dunner. Alleen ligt het dan niet aan de gellak, maar doordat ik de gellak niet op de juiste manier verwijderde en daardoor mijn nagels beschadigde.

Ook had ik gelezen dat ik de nagels eerst moest opruwen dus ik vijlde ze helemaal dof. Ook daardoor verwijder je laagjes van je nagelplaat. Niet doen dus. Gewoon even licht met een buffer over de nagel is al voldoende en met de juiste voorbereiding en producten is zelfs dat niet meer nodig tegenwoordig.

Toen ik eenmaal beter snapte hoe ik moest lakken, bleef het ook langer zitten en kwam ik niet meer in de verleiding om het los te pulken.

Gellak afweken

Vervolgens ging ik proberen om de gellak eraf te weken. Maar ook dat deed ik in eerste instantie niet op de goede manier waardoor het veel te lang duurde. Als ik de folies na een minuut of 10 verwijderde, kon ik wel een deel van de gellak makkelijk verwijderen. Maar de rest zat nog vast en die probeerde ik dan met mijn cuticle pusher alsnog los te krijgen. Je snapt het al...dit is niet de juiste manier uiteraard.

Bij het verwijderen met folie zijn een paar dingen belangrijk. Begin met het wegvijlen van de topcoat. Verder is het belangrijk om voldoende remover op de wipe te doen. En de meest belangrijke, zorg dat je de folie goed stevig om je vingertop wikkelt, zodat de wipe op de nagel drukt en goed kan inwerken op de gellak. Eventueel kun je er nog nail clips op klemmen.

Een andere manier om gellak te verwijderen is door het eraf te vijlen of te frezen. Het gevaar hiervan is alleen wel dat je snel te ver vijlt en dus de nagel beschadigt.

Conclusie

Gellak is niet slecht voor je nagels.

Wat is dan wel slecht voor je nagels?

  • vijlen op de nagelplaat
  • gellak los pulken of eraf trekken
  • met een cuticle pusher proberen de gellak eraf te krabben
  • te ver vijlen bij het verwijderen van je gellak.

Tot slot. Als je al langere tijd gellak draagt, raak je gewend aan de stevigheid van het product. Als je daarna de gellak verwijdert en die verstevigende laag niet meer op je nagels hebt, zullen je nagels voor je gevoel ook wat dunner aanvoelen. Zolang je alles doet om je nagels te beschermen en te verzorgen, kun je met een gerust hart gellak dragen.

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: