Is gellak hetzelfde als gewone nagellak?

Is gellak hetzelfde als gewone nagellak?

Gellak breng je, net als gewone nagellak, aan op de natuurlijke nagel. Het grootste verschil met gewone nagellak is dat gellak moet worden uitgehard onder een UV- of ledlamp. Gellak blijft veel langer, twee tot drie weken, zitten mits de nagels in goede conditie zijn. Gewone nagellak daarentegen bladdert meestal na een paar dagen al af.

Laag voor laag

Gebruik je gellak, dan kun je dus veel langer van je mooie, verzorgde nagels genieten. Het is wél belangrijk om de gellak in de juiste stappen en vooral in dunne laagjes aan te brengen. Alle opgebrachte gellak lagen moeten worden uitgehard onder de UV- of ledlamp, voordat de volgende laag kan worden aangebracht.

Zorg voor schone, natuurlijke nagels. Breng als eerste laag een base coat aan. Daarna kun je de kleurlaag, laag voor laag aanbrengen. Voor een optimale dekking moet je een kleur nagellak twee keer aanbrengen. Ga de eerste twee lagen voorzichtig om met de gellak en gebruik dunne lagen. Zorg voor volledige uitharding!

Topcoat gellak

Als finishing touch kies je een topcoat gellak. Deze coating beschermt de gellak extra en zorgt voor nóg meer glans. Met gellak kun je gewoon zwemmen. Ook in de zee.

Topcoat verwijderen

Er zijn topcoat gellakken die remover doorlaten. De nagels hoeven dan niet gevijld te worden als je de topcoat wilt verwijderen. Lees vooraf goed de aanwijzingen die op de remover staan en volg precies de instructies op. Klaar om de nieuwe gellak laag aan te brengen.

Voordeel gewone nagellak

Gewone nagellak kun je eenvoudig en snel verwijderen. Het verwijderen van gellak vraagt meer tijd en aandacht. Is de gellak toe aan vervanging, dan moet je de lagen zorgvuldig verwijderen, zonder de nagels te beschadigen.

Gellak: voor een langdurig en mooi resultaat. Dat mag gezien worden!

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: