Wat is beter? Nagellak of gellak

Wat is beter? Nagellak of gellak

De verschillen tussen nagellak en gellak: Wat is beter?

Steeds vaker krijgen we bij Pretty Polish vragen over de verschillende soorten lak die verkrijgbaar zijn. Vooral de verschillen tussen nagellak en gellak zijn niet voor iedereen even duidelijk. Hoewel beiden zorgen voor prachtige nagels, zijn er enkele opmerkelijke verschillen. In dit artikel leggen we deze verschillen helder voor je uit en beantwoorden we de prangende vraag: wat is beter, nagellak of gellak?

Wat is nagellak?

Traditionele nagellak heeft de beautywereld al decennialang veroverd. Het is een eenvoudig aan te brengen product dat op zowel natuurlijke als kunstnagels kan worden gebruikt.

Kenmerken van nagellak

  1. Eenvoudige verwerking: Nagellak kan thuis worden aangebracht met slechts enkele stroken van de borstel.
  2. Korte droogtijd: Afhankelijk van het merk en de kwaliteit, droogt nagellak binnen enkele minuten tot uren.
  3. Gevarieerd aanbod: Bij Pretty Polish hebben we een breed scala aan kleuren en finishes, van matte tot glinsterende nagellakken.

Wat is gellak?

Gellak, vaak aangeduid als gel nagellak of gewoon ‘gel’, heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Dit type lak wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp, wat resulteert in een langdurige manicure.

Kenmerken van gellak

  1. Langdurig: Een gellak manicure kan tot wel drie weken meegaan zonder te chippen of te vervagen.
  2. Sterker en flexibeler: Gellak biedt een stevige, maar toch flexibele dekking, waardoor het minder snel breekt dan traditionele nagellak.
  3. Langere droogtijd: Hoewel gellak sneller uithardt onder een lamp, duurt het totale proces van aanbrengen en uitharden langer dan bij traditionele nagellak.
  4. Vereist verwijderingsproces: Gellak moet voorzichtig worden verwijderd om de natuurlijke nagel niet te beschadigen. Dit kan je doen met speciale producten beschikbaar bij Pretty Polish.

Nagellak vs gellak: Wat is beter?

Het antwoord op deze vraag hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Hier zijn enkele overwegingen om je te helpen kiezen:

  1. Duurzaamheid: Ga je voor een manicure die weken meegaat zonder chippen? Dan is gellak jouw beste keuze.
  2. Gemak: Wil je je nagels snel een kleurtje geven zonder veel gedoe? Dan is traditionele nagellak ideaal.
  3. Verzorging en gezondheid van de nagel: Als je je zorgen maakt over het vaak blootstellen van je nagels aan UV-licht of over het verwijderingsproces van gellak, kun je beter voor nagellak kiezen.

Conclusie

Of je nu kiest voor de langdurige glans van gellak of de eenvoudige applicatie van nagellak, bij Pretty Polish hebben we alles wat je nodig hebt voor de perfecte manicure. Het belangrijkste is om een keuze te maken die past bij je levensstijl en nagelbehoeften. En onthoud: een goed verzorgde nagel is altijd in stijl, ongeacht de gekozen lak!

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: