Wat is de beste gellak?

Wat is de beste gellak?

Wat is gellak?

Laten we beginnen met de vraag wat gellak nou eigenlijk is? Daar bestaat namelijk soms wat verwarring over. Dat komt doordat er verschillende namen door elkaar gebruikt worden. Op sommige nagellak zie je soms de term gel nagellak wat onterecht de indruk kan wekken dat het om gellak gaat, terwijl het eigenlijk gewone nagellak is. Leuke marketing, maar hartstikke verwarrend natuurlijk.

Vroeger was er alleen normale nagellak. Na het aanbrengen, moest je de nagellak laten drogen en dat kon soms best even duren. Vaak had je dan last van beschadigingen omdat je je nagel stootte terwijl de nagellak nog niet helemaal droog was. En na een dag of 2 werd het vaak al lelijk omdat het dof werd of het ging chippen. Verwijderen ging dan wel weer heel makkelijk met een wattenschijfje en remover.

Gellak

Op een gegeven moment werd de zogenaamde semipermanente gellak uitgevonden. Een nagellak die een paar weken blijft zitten en die je ook weer kunt verwijderen, kortom...gellak. Gellak droogt niet uit zichzelf zoals traditionele nagellak. Je moet het uitharden in een UV of LED lamp en je hebt meestal ook een aparte base en top coat nodig. Na het uitharden kun je gelijk alles doen en je nagels gewoon stoten zonder dat ze beschadigen. Gellak blijft minimaal 2 weken mooi op je nagels en kan zelfs veel langer blijven zitten als het op de juiste manier is aangebracht. Het verwijderen van gellak is wat lastiger.

>Hoe zie je het verschil tussen nagellak en gellak?

Voor een leek is het, zeker als je net begint, lastig om te weten wat het verschil is. Zoals we eerder al schreven, op sommige flesjes nagellak staan teksten als Gel Nagellak of Gellook etc. Dit is echter gewone nagellak maar vaak met wat meer glans, zodat het qua uiterlijk lijkt op gellak. Of ze noemen het gellak zonder lamp. Dit is misleidend, want als je geen lamp nodig hebt om het uit te harden, is het geen gellak maar gewone nagellak.

Een handige tip: als het in een doorzichtig flesje zit, is het sowieso gewone nagellak. Gellak zou nameljk uitharden onder invloed van het zonlicht. Gellak zit altijd in een flesje waar je niet doorheen kunt kijken. Vaak zijn het zwarte flesjes, maar je ziet ze ook in wit of zelfs in allerlei verschillende kleuren. Maar de handigste manier om te bepalen wat voor lak het is, is kijken of het uitgehard moet worden in een lamp. Als het niet uitgehard hoeft te worden in een nagellamp, is het geen gellak, wat voor mooie naam er ook op het flesje staat.

>Wat is de beste gellak?

Net als bij nagellak, is er bij gellak ook verschil in kwaliteit. Maar goede kwaliteit gellak hoeft zeker niet duur te zijn. Bij Pretty Polish vind je verschillende Poolse merken gellak die gunstig geprijsd zijn en van goede kwaliteit. De merken Victoria Vynn, Makear en Molly Lac zijn alledrie heel goed van kwaliteit en zijn ook makkelijk te gebruiken door particulieren. Met 2 dunne laagjes dekken deze merken al heel mooi. En ze hebben veel keus in kleuren en verschillende base coats en top coats.

De beste gellak is die van By Djess. Dit merk is speciaal voor professionals gemaakt. Het is een wat dikkere, romige gellak die extreem dun gelakt moet worden vanwege de hoge pigmentatie. Voor particulieren is het minder geschikt.

Wat is het bekendste merk gellak?

Het bekendste merk gellak is Victoria Vynn. Het is zowel voor particulieren als voor nagelstylisten geschikt. Er zijn ca. 500 verschillende kleuren en het merk is heel populair in onze webshop en inmiddels ook in verschillende andere landen.

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: