Wat is rubberbase?

Wat is rubberbase?

Rubberbase - Wat is het en hoe breng je het aan?

Je hebt al eens van rubberbase gehoord. Voor heel veel mensen is het niet helemaal duidelijk wat het nou precies is. Rubberbase moet uitgehard worden in een nagellamp, maar het is toch weer iets anders dan gellak.

Is Rubberbase hetzelfde als Biab?

Er zijn de laatste tijd veel nieuwe producten op de markt gekomen die allemaal wel iets op elkaar lijken. En als verschillende merken dan ook nog eens allemaal hun eigen namen gebruiken, is de verwarring compleet. Over Biab schreven we eerder al een blog dus daar gaan we nu niet te diep op in. We concentreren ons hier op de Rubberbase.

Sommige biab's zijn geschikt om mee te verlengen, dat zijn de echte gels. Maar er zijn ook biab's waar je niet mee kunt verlengen en die wat flexibeler zijn. En dat is precies wat rubberbase is. Het is een wat flexibel product, dat bij uitstek geschikt is voor broze en kwetsbare nagels. Doordat het flexibel is, beweegt het mee met de nagel en daarom zal rubberbase meestal ook beter blijven zitten. Dezelfde flexibiliteit is ook de reden dat rubberbase niet geschikt is om meer dan 1 a 2 mm mee te verlengen.

Rubberbase is een basecoat die wat dikker is dan een standaard basecoat. Doordat het wat dikker is, kun je er ook een bolling mee maken om de nagel extra stevigheid te geven. Je kunt het gebruiken als base onder je gellak maar ook onder allerlei andere kunstnagelproducten. Vanwege de eigenschappen van rubberbase is het vaak de oplossing bij mensen bij wie gellak snel loslaat.

Gekleurde rubberbase

Wat rubberbase verder uniek maakt, is dat het ook verkrijgbaar is in allerlei verschillende kleuren. Op die manier hoef je er niet nog een laagje gellak over aan te brengen. Je verstevigt de nagel met de gekleurde rubberbase, werkt het af met topcoat en je bent klaar.

Stappenplan rubberbase aanbrengen

Als je niet naar de salon wilt, maar je zelf rubberbase wilt aanbrengen, is dat natuurlijk ook een optie. Hoewel we groot voorstander van zijn van opleidingen, weten we ook dat de verleiding groot is om toch zelf aan de slag te gaan. Daarom proberen we het in ieder geval zo goed mogelijk uit te leggen om je te helpen het beste resultaat te bereiken.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je lang plezier wilt hebben van je rubberbase is dat gezegde zeker ook hier van toepassing. Als eerste ga je voorzichtig de nagelriemen naar achteren duwen met een cuticle pusher. Gebruik daarna een bufferblok om voorzichtig de glans van de nagel te halen. Haal de buffer ook even langs de nagelriem om de achtergebleven velletjes te verwijderen. Vijl tot slot je nagel in vorm met een vijl naar keuze. Verwijder daarna het vijlstof van de nagels.De volgende belangrijke stap is het ontvetten van de nagel om te zorgen dat de rubberbase goed kan hechten. Hiervoor gebruik je een dehydrator.

Aanbrengen van rubberbase

Nu is het tijd om de rubberbase aan te brengen. Let goed op dat je de rubberbase alleen op de nagel aanbrengt en dat deze niet in aanraking komt met de huid. Mocht dit toch per ongeluk gebeuren, verwijder het dan voor je de rubberbase gaat uitharden.

Breng eerst een dun laagje aan, zoals je ook een normale basecoat zou aanbrengen en zorg ervoor dat je de nagelriemen niet raakt. Als je bij het eerste laagje de nagelriem raakt, kun je erop wachten dat de tweede laag ook in de nagelriem loopt, deze volgt namelijk het pad van het eerste laagje. Als het eerste laagje goed is aangebracht, laat het dan uitharden in de lamp.

Daarna wordt het tijd voor een 2e laag. Dit laagje maak je wat dikker omdat je hiermee de stevigheid gaat geven. Leg een druppel neer op ongeveer 1/3 van de nagelriem. Blijf met het kwastje in contact met de rubberbase en beweeg van links naar rechts. Op die manier trek je de rubberbase steeds verder richting de vrije rand en stop op ongeveer 1 cm van de vrije rand.

Gebruik een nail art penseel om de laatste cm van de rubberbase naar de vrije rand te trekken. Haal het penseel ook langs de zijkanten van de nagels om te zorgen dat je geen randjes vergeet. Check nogmaals of er geen rubberbase in de nagelriemen of nagelwallen zit en laat de rubberbase vervolgens 60 seconden uitharden.

Tot slot breng je een laagje topcoat aan. Laat de topcoat ook 60 seconden uitharden.

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: