BIAB, wat is het en waarom is het zo populair?

BIAB, wat is het en waarom is het zo populair?

BIAB Nagels wat is dat?

In relatief korte tijd zijn BIAB Nagels heel populair geworden. Maar wat is BIAB nou precies? Wat bedoelen we precies met BIAB nagels of een BIAB behandeling? We merken dat er nog veel verwarring over bestaat en dat is best logisch ook. We leggen het je uit:

De term BIAB is een afkorting voor Builder In A Bottle. De afkorting is in het leven geroepen door een bepaald merk. En daar is gelijk al de verwarring ontstaan. Een builder is namelijk een stevige gel waarmee je nagels kunt opbouwen en verlengen. Het product dat zij BIAB hebben genoemd, kan dat niet. In feite is het product een rubberbase en geen builder. Kun je het nog volgen?

Een rubberbase is een dikke base die flexibel is, goed hecht, gebruikt kan worden voor het verstevigen van natuurlijke nagels en waarmee je natuurlijke nagels met een paar mm kunt verlengen. Het is dus een heel ander product dan een builder.

Vanwege de populariteit van BIAB heeft bij ieder merk wel een vergelijkbaar product op de markt gebracht. Sommige van deze producten zijn rubberbases, andere zijn weer echte builders. Dat je er als leek dus niets meer van snapt is hartstikke logisch!

Kenmerken van BIAB nagels

Het belangrijkste kenmerk van BIAB nagels is dat het korte natuurlijk uitziende nagels zijn. De meeste BIAB’s zijn er in verschillende natuurlijke tinten. Het product wordt als versteviging aangebracht op de natuurlijke korte nagel. Door vooraf eerst een manicure toe te passen, is het resultaat een mooie en verzorgde korte nagel. Tegenwoordig zijn er ook verschillende kleuren verkrijgbaar als BIAB of rubberbase.

BIAB Nagels zelf doen

Pretty Polish heeft verschillende BIAB’s in het assortiment. Sommige zijn rubberbases, andere zijn echte builders. Met beide producten bereik je met de BIAB-behandeling, ook wel Natural Nail Treatment genoemd, hetzelfde resultaat.

Het aanbrengen van rubberbase of BIAB kun je redelijk eenvoudig zelf. Toch adviseren we je, voor het beste en mooiste resultaat, altijd een workshop of training te volgen.

Hoe moet je BIAB aanbrengen?

De werkwijze verschilt iets van merk tot merk maar in grote lijnen kun je onderstaand stappenplan voor BIAB volgen;

  1. Vijl de nagels tot de gewenste lengte. Duw de nagelriemen voorzichtig naar achteren met een cuticle pusher. Gebruik vervolgens een buffervijl om de achtergebleven dode velletjes te verwijderen van de nagelplaat.
  2. Verwijder het vijlstof met een celstofdepper en wat cleaner.
  3. Een van de belangrijkste stappen is het ontvetten van de nagel. Gebruik hiervoor een dehydrator. Deze hoeft niet uitgehard te worden in een lamp.
  4. Breng een dun strijklaagje van de BIAB aan op de nagelplaat. Hiermee bedoelen we een heel dun eerste laagje. Ga met het kwastje meerdere keren over het product om dit zo goed mogelijk ‘in te poetsen’. Gebruik je een gekleurde BIAB? Dan kun je de strijklaag evt. met een transparante BIAB aanbrengen voor een betere hechting. Let op dat je de huid, nagelriem en nagelwallen niet raakt. Heb je per ongeluk toch iets geraakt? Verwijder dit dan direct, bijvoorbeeld met een wooden stick of een gelpenseel. Dit laagje hoef je niet uit te harden. Als je dat prettiger vindt, kun je het wel gewoon eerst uitharden in de lamp.
  5. Voor de 2e laag neem je meer product op je kwastje. Plaats het product op ca. 1/3 van de nagel, gerekend vanaf de nagelriem. Beweeg het product lichtjes met het kwastje daarna tot over de helft van de nagel, door het van links naar rechts te bewegen. Probeer hierbij niet te veel druk uit te oefenen.
  6. Gebruik dan een nail art penseel om de nagel af te werken. Trek met het penseel de BIAB eerst voorzichtig richting de nagelriem. Daarna trek je lichte streepjes van het product richting de vrije rand. Tot slot draai je de nagel een klein beetje en zorg je dat er aan de zijkanten van de nagel ook voldoende product zit.
  7. Voor het mooiste resultaat draai je vervolgens je hand ondersteboven. De BIAB zal zich egaliseren. Draai na 30 seconden je hand weer terug. Controleer of de BIAB netjes is verdeeld en of er niets in de nagelriem of nagelwallen zit en hardt het daarna direct uit in de lamp. De uithardtijd is per merk verschillend, in de meeste gevallen zal dit 60 seconden zijn bij gebruik van een UV/LED lamp.
  8. Breng een laagje topcoat en hardt dit ook uit in de UV/LED lamp.

Wat is een BIAB behandeling?

Een BIAB behandeling wordt ook wel de Natural Nail Treatment genoemd. Bij een BIAB behandeling wordt de natuurlijke nagel verstevigd met een BIAB of een rubberbase, vaak in natuurlijke nude kleur. Een professionele nagelsalon zal ook een manicure uitvoeren zodat de nagels er super verzorgd uitzien.

We adviseren je om na de behandeling en vervolgens dagelijks een goede nagelriemolie te gebruiken. LET OP: geef de topcoat direct na de behandeling eerst de tijd om af te koelen. Als je de olie te snel aanbrengt, loop je het risico dat de topcoat dof wordt.

Enthousiast geworden? Hier vind je alle verschillende BIAB’s.

Blog Pretty Polish

Bekijk alle blogberichten 

Bekijk alle blogberichten 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

Welcome to Shopify Store

I act like: